Setmana Internacional de l’Accés Obert (Open Access Week)

Del 23 al 29 d’octubre, se celebra la Setmana Internacional de l’Accés Obert (Open Access Week). Aquest any, el lema és “Open in order to…” i és una invitació a respondre a la pregunta sobre quins avantatges concrets es poden aconseguir fent que els resultats acadèmics estiguin en obert.

Biblioteca i Documentació se suma a la iniciativa anual per promoure l’accés obert (AO) al món acadèmic i de la recerca. Per aquest motiu hem preparat la Guia de la Setmana de l’Accés Obert, on es recullen diferents informacions, eines i activitats.

Biblioteca i Documentació també participa en el Micro-MOOC sobre accés obert. En aquest curs que es fa en format micro-MOOC, mitjançant Twitter, es podrà conèixer quins són els beneficis de la publicació en obert; quin és el marc legal que l’acompanya; quines són les polítiques editorials de les revistes; què són les llicències de publicació; quins són els estàndards i les eines per a gestionar, difondre i preservar les dades de recerca; i com l’accés obert té un impacte clar en la visibilitat de la recerca dels investigadors. Ens podeu seguir des de @moocmicro i amb l’etiqueta #OAMOOC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Actualitat

Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL

BIBLIOTECA ETSEA

Universitat de Lleida

Biblioteca de Cappont

Universitat de Lleida

La Biblioteca de Lletres

Universitat de Lleida

%d bloggers like this: