20 anys de préstec consorciat

Aquest any es compleixen 20 anys dels primers acords de préstec consorciat. El 16 d’abril de 1997, la Comissió Executiva del CBUC va aprovar el reglament de préstec interbibliotecari (PI), que permetia ja als usuaris de les biblioteques consorciades endur-se llibres en préstec d’altres biblioteques i fer petició de còpies.

El servei de PI es va millorar el 2011 amb la implementació del PUC, un servei gratuït que permet als usuaris de les biblioteques de les institucions membres del CSUC sol·licitar i tenir en préstec documents d’una altra biblioteca del Consorci.

Els usuaris poden sol·licitar els documents directament a través del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) o bé presencialment en la biblioteca on es troben dipositats.

Durant aquests 20 anys de funcionament del PI els nombre de llibres demanats en préstec i còpies sol·licitades han anant augmentat de manera exponencial: dels 7.847 préstecs realitzats el 1998 als 61.640 préstecs (i 59.231 renovacions) el 2016, fet que demostra la utilitat i eficàcia d’aquest servei consorciat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Actualitat

Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL

BIBLIOTECA ETSEA

Universitat de Lleida

Biblioteca de Cappont

Universitat de Lleida

La Biblioteca de Lletres

Universitat de Lleida

%d bloggers like this: