Els repositoris cooperatius de recerca i docència en el 2015

metaarchive2015-470x260El 2015 es van incorporar al repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) 2.788 tesis, acabant l’any amb 21.393 tesis consultables, el que suposa un increment del 15% respecte a l’any anterior.

TDX permet la cerca i consulta de tesis doctorals de 18 universitats participants i també proporciona accés a gairebé 70.000 tesis d’universitats d’arreu de l’Estat que usen el protocol d’interoperabilitat OAI-PMH.

Com a actuacions importants es destaca: l’inici de la participació a MetaArchive de cinc noves universitats (Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Abat Oliba CEU, Universitat d’Andorra, Universidad de Cantabria i Universidad de Murcia); un acte especial per al lliurament del certificat de la tesi doctoral número 20.000 introduïda per la Universitat de Barcelona i la depuració de l’índex d’autors i directors que ha comportat la detecció de 1.954 entrades de noms personals duplicades.

El Dipòsit de la Recerca de Catalunya (RECERCAT) contenia a la fi de 2015, 87.109 documents de recerca (un 9% més que l’any anterior) organitzats en 814 col·leccions de 25 institucions participants. Hi havia més de 26.000 articles, 27.000 treballs/projectes de fi de carrera, entre d’altres.

MDX, el repositori cooperatiu de Materials Docents en Xarxa, va tenir durant el 2015 un increment del 23% del seu contingut respecte al 2014, amb un total de 4.334 documents agrupats en 49 col·leccions creades per 10 universitats. Com a actuació cal destacar l’actualització de la versió del seu programari, el DSpace, que aporta com a principals novetats la cerca per facetes, la millora de les recol·leccions i, en un futur, la possibilitat d’implementar noves funcionalitats com ara les Altmetrics o mètriques alternatives.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Actualitat

Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL

BIBLIOTECA ETSEA

Universitat de Lleida

Biblioteca de Cappont

Universitat de Lleida

La Biblioteca de Lletres

Universitat de Lleida

%d bloggers like this: